Tel. 671 752 224

La flauta travessera

swanbone flutes

Toquem un instrument amb molta història, han passat molts anys fins a arribar a l'instrument que coneguem avui en dia com aflauta travessera. A més, és un instrument molt versàtilavui en dia podem trobar la flauta en diferents estils musicals.

Descobrim un poquet més?


Les primeres flautes que es trobaren es remunten a les civilitzacions mesopotàmiques. També es troba present en la Grècia Clàssica, i apareix en relleus etruscos dels segles II i III aC. En la Roma Antiga s'anomenà fístulalotina.

El segle XIV fou l'època dels inicis de l'orquestra, la flauta es desenvolupà molt i es començà a crear repertori per a flauta solista. En aquesta època són flautes d'una sola peça, cilíndriques, amb sis orificis petits i de so més pàl·lid. Al barroc es crea la divisió actual de: peu, cap i cos.

Després de 1800 s'afegiren dues claus a les sis ja existents en el barroc. Al segle XVIII, coincidint amb la industrialització, s'esdevenen un seguit de canvis ràpids.

El flautista alemany TheobaldBöhm va crear la flauta actual en 1832.

La flauta travessera la coneguem principalment per a la interpretació de Música clàssica: flautistes solistes, la flauta en l'orquestra, quartets de flauta, quintets de vent, bandes...). Però amb el temps s'ha incorporat al jazz (Sam Most, LewTabckinDaveValentinYusefLateef, Eric DolphyJamesMoody...) la música celta, el rock progressiu (JethroTull), flamenc (JorgePardoOscar de Manuel...) música pop, balades, hip hop, cantautors... 

Les possibilitats són infinites, esperem que pugueu gaudir de moltes d'elles!

 

Correu-e