Tel. 671 752 224

Iniciació Musical... Quan?

Després d'una conferència, quan li van preguntar a quina edat s'ha de començar a estudiar música a Kodaly, va respondre: "Fa algun temps em van fer aquesta mateixa pregunta, i vaig respondre que, nou mesos abans del naixement; ara li diré que, nou mesos abans del naixement de la mare".

Nosaltres tenim clar que també les classes han de començar quan abans.

L'infant d'avuí, des del moment de néixer, està immers en una onada quasi ininterrompuda d'imatges sonores de tot tipus. El pianista i pedagog Jacques Chapuis ens diu que el nen percep les ones acústiques a través de tot el seu cos (les orelles, la pell, l'esquelet) captant de la mateixa manera tots els sorolls, els sons musicals i els sons electro-acústics.

 

L'activitat pedagògica baix la Pedagogia Willems té per centre les cançons (enfocades pedagògicament), la cultura auditiva (amb material auditiu) i el desenvolupament de l'instint rítmic (instint i consciència). 

 

A l'inici, és el moment d'introduïr (presentar) de fer néixer, sembrar i revelar els fenòmens musicals, mitjançant elements molt vius, concrets i variats, lliures i relacionats adaptats a l'edat de cada nen. Despertar l'interés de l'alumne, la receptivitat, la participació activa. Respectar i estimular iniciatives (inventiva). 

El nen petit apren sobretot per impregnació, per aquest fet, li donem molta importància al valor de l'exemple.

Fer estimar la música, donant un màxim de possibilitats a tots els infants i afavorir mitjançant la música el ple desenvolupament son els objentius més importants en els inicis.

bebe xilofon

 

Correu-e