Tel. 671 752 224

La memòria dels músics

Si alguna vegada heu vist un Concert Suzuki haureu observat que els nens son capaços de fer més d'una hora de concert tocant totes les seves peces de memòria.

Des de la primera classe, els alumnes Suzuki i els seus familiars, deprenen les seves peces d'oïda, memoritzant-les, i sense oblidar-les mai més.

La majoria dels estudis apunten al fet que els músics tenen una millor memòria per a les paraules que les persones que no tenen relació amb la música.

Un equip de la Universitat de Manitoba a Canadà va arribar a la conclusió després de les seves investigacios, de que els músics tenien una millor memòria per a les paraules que la resta dels participants en l'experiment, no obstant això… no solament posseeixen una millor memòria verbal sinó també espacial.

Des d'edats molt primerenques, i gràcies a l'entrenament musical que reben, utilitzen diferents estratègies que els permeten agrupar notes, paraules, imatges... i és que amés, l'ensenyament lúdic, l'ensenyament que emociona, mai s'oblida.

Font: Jakobson, L.; Lewycky, S.; Kilgour, A. & Stoesz, B. (2008) Memory for Verbal and Visual Material in Highly Trained Musicians. Music Perception, 26 (1), 41-55.

Correu-e